Svetsning

Svetsning

Vi behärskar svetsning av rostfritt stål, Titan, Hastelloy, Zirkonium, termoplaster som PP och PVDF samt de vanliga svets och lödmetoderna inom VVS. TIG svetsning är den metod vi använder mest men även svetsning med belagda elektroder förekommer. Företaget är certifierat enligt normen EN-288. Alla svetsare är certifierade enligt EN-287. 

Vi har även licenser för svetsning enligt ASME IX. Både orbital och manuell svetsning. Eftersom vi enbart svetsar i rostfritt och exklusivare material så är de speciella åtgärderna: invändig skyddsgas, rengöring av fogytorna och att inte "smitta" materialet med kolstål, rutin för oss. Vi använder rörkapmaskiner och avgradningsmaskiner för att få så fina fogytor som möjligt.

Muffar, svetsnipplar, ventiler mm svarvar vi ner i svetsänden så att godstjockleken motsvarar den anslutande delens, allt för att kunna använda så lite ström som möjligt vid svetsningen, vilket minskar risken för oönskad värmepåverkan i svetszonen. Våra svetsmaskiner är av modernaste slag med möjlighet att ställa in parametrar som slope, puls, gasefterspolning mm. För orbitalsvetsning har vi ett flertal maskiner och svetshuvuden från 6 - 300 mm, upp till 89 mm även med helt täckta huvuden. Vid sådan svetsning justerar svetsaren in de rätta skyddsgasförhållandena inuti röret med hjälp av syrehaltsmätare och en känslig tryckmätare.

För att kontrollera svetsskarvarna invändigt används en avancerad digitalkamera med fiberoptik.